925 Zilver

925 Zilver

925 zilver, ook wel Sterling zilver genoemd, is een populair materiaal in de sieradenindustrie vanwege zijn duurzaamheid, glans en betaalbaarheid. Het is een legering van 92,5% puur zilver en 7,5% koper of andere metalen. Het zilvergehalte wordt uitgedrukt als een deel van 1000, dus 925 zilver heeft een zilvergehalte van 92,5%.

Een van de voordelen van 925 zilver is dat het duurzamer is dan puur zilver. Puur zilver is van nature zacht en buigzaam, waardoor het snel kan buigen of breken als het wordt blootgesteld aan dagelijks gebruik. Door koper of andere metalen toe te voegen, wordt het zilver harder en beter bestand tegen slijtage. Dit maakt 925 zilver een uitstekende keuze voor sieraden die dagelijks gedragen worden.

Een ander voordeel van 925 zilver is de glans die het heeft. Het is bekend om zijn heldere, glanzende afwerking die vergelijkbaar is met die van puur zilver. Deze glans kan gemakkelijk worden behouden met een eenvoudige poetsbeurt met een zilverpoetsdoek of door het sieraad in een speciale zilverreiniger te laten weken.

925 zilver is ook betaalbaarder dan puur zilver. Puur zilver heeft een hogere prijs vanwege het hogere zilvergehalte, terwijl 925 zilver minder kost vanwege het gebruik van goedkopere metalen zoals koper. Dit betekent dat sieraden gemaakt van 925 zilver een betaalbare optie zijn voor iedereen die op zoek is naar mooie, duurzame sieraden.

Het is belangrijk om op te merken dat 925 zilver nog steeds kan oxideren of verkleuren na verloop van tijd, net als puur zilver. Dit komt omdat het nog steeds een aanzienlijk zilvergehalte heeft en reageert op lucht, vocht en andere elementen. Het goede nieuws is dat het gemakkelijk kan worden gereinigd en gepolijst om zijn glans terug te krijgen.

Bij VioletZDesign vinden we 925 zilver een geweldige keuze voor onze sieraden. We gebruiken het vaak in combinatie met andere materialen zoals edelstenen en kralen om unieke en prachtige sieraden te creëren. Of je nu op zoek bent naar een mooie hanger, oorbellen of een armband, onze collectie van 925 zilveren sieraden zal je zeker aanspreken.

In conclusie, 925 zilver is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzame, glanzende en betaalbare sieraden. Het heeft alle voordelen van puur zilver, met toegevoegde duurzaamheid en kracht. Bij VioletZDesign zijn we er trots op om dit materiaal te gebruiken voor onze sieraden en we weten zeker dat je net zo van onze collectie zult houden als wij.

Zurück zum Blog

Ook interessant